Varkensvlees is sappig en neutraal van smaak waardoor het zich goed laat combineren met diverse kruiden en groenten. Het bevat waardevolle voedingsstoffen voor het menselijk lichaam én het is makkelijk te bereiden. Je kunt elke dag iets anders op tafel zetten. Geen inspiratie? We helpen je graag.
Er is weer varkensvlees dat smaak heeft. Dat vlees komt van de Livar kloostervarkens. Deze speciale varkens hebben het voorrecht rond te mogen scharrelen in de kloostertuinen van Abdij Lilbosch in Echt. In de landelijke, bosrijke omgeving van het eeuwenoude klooster hebben zij het allerminst slecht. De bontgekleurde varkens leven in de frisse buitenlucht en kunnen naar hartelust wroeten en rollen in de modder. De varkens worden hier met liefde verzorgd door de monniken. Hun maaltijd bestaat uit vers geteelde Limburgse granen. En dat proef je! Het Livarvlees is doorregen met vet. Vet is de smaakdrager van vlees en geeft het Livarvlees een sterke, aangename en natuurlijke smaak. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies (normaal varkensvlees verliest al gauw een kwart aan gewicht, Livarvlees slechts acht procent), waardoor het vlees zeer mals en sappig blijft. De kloostervarkens van Livar doen zeer zeker niet onder voor de beste scharrelvarkens uit Spanje of Italië. Livarvlees is authentiek, ambachtelijk en eerlijk!
Heerlijk puur, natuurlijk Fries varkensvlees met de smaak en kwaliteit van vroeger. Friberne is Fries kwaliteitsvlees dat tegemoet komt aan de groeiende vraag naar heerlijk puur en natuurlijk varkensvlees. Varkensfokker John Lorist in het Friese Hemelum fokte een nieuwe generatie varkens, die overeenkomt met het vroegere Friese landvarken. Zijn dieren worden in Gaasterland op de Hemelumer Hoeve opgefokt met liefde, persoonlijke aandacht en een gezond, natuurlijk dieet.
Het duurzaam geteelde ruwvoer wordt aangevuld met een mengsel met kruiden die varkens in de natuur graag vreten, waaronder eikenbast, knoflook, jeneverbes, wilde tijm, oregano, vliesbessen, fenegriek en kastanje. De kruiden zorgen voor meer welzijn van de dieren en dragen bij aan een natuurlijke, pure smaak van het vlees. Een extra smaakmaker daarbij is het hogere vetgehalte van het vlees, zowel het intramusculaire vet als het gewaardeerde vetrandje.
Bekijk ook www.friberne.nl