Botermals rundvlees

Botermals rundvlees is één van de pijlers van de Keurslagers. Eigenlijk wel logisch als je bedenkt hoe lekker rundvlees is. En dan hebben we het zeker niet alleen over de kogelbiefstuk en het rundergehakt, maar ook over al dat heerlijke stoofvlees dat het rund ons biedt.

Zoals het ’n vakman betaamt, staat bij ons de zorg voor de beste kwaliteit vlees hoog in ’t vaandel. Daarom houden we de inkoop van ons rundvlees graag in eigen hand. Dit vlees voldoet aan speciale eisen op het gebied van afkomst, voeding, gezondheid en welzijn. Hierdoor weet je dat je bij de Keurslager altijd verzekerd bent van een veilig en vertrouwd stukje rundvlees.

Botermals rundvlees

Mals en luxe rundvlees van het Twentseland!

Vleesvee Integratie Twente verwerkt als rundvleesgrossier wekelijks circa 80 luxe runderen en stieren en levert het kwalitatief hoogwaardig rundvlees aan o.a. kwaliteitsslagers (80%). De runderen zijn gehuisvest in een rustige omgeving, in ruime stallen, op stro. Een uitgekiende voersamenstelling en perfecte verzorging vertalen zich in kwalitatief hoogwaardig rundvlees, met een constant hoge kwaliteit. Mooi en zacht rundvlees, met veel smaak en mooi rood van kleur. 

Blonde d'Aquitaine en Belgische Blauwe

VIT is de rundvleesgrossier die de slachtrijpe runderen van deze boeren vervolgens selecteert, laat slachten en zelf verwerkt tot het rundvlees voor de slager. Het vlees is uitsluitend afkomstig van runderen die speciaal gefokt en gemest worden om de kwaliteit van hun vlees. Zoals de Blonde d' Aquitaine, van oorsprong afkomstig uit Zuid-Frankrijk, en de Belgische Blauwe. In de gastronomie van Frankrijk krijgt het Blonde d' Aquitaine-vlees zelfs de hoogste waardering. Het zijn runderen die met hun fijne huid en forse bespiering de beste kwaliteit vlees geven.

Onze koeien en kalveren lopen het grootste deel van het jaar in de wei en grazen ook steeds vaker in natuurgebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De kalveren blijven na de geboorte bij hun moeder en krijgen moedermelk. Op de boerderij verblijven de dieren in grote open stallen, op een dik bed van stro, met veel frisse lucht.

Blonde d'Aquitaine en Belgische Blauwe

Raszuiver rundvlees

U laten genieten van een heerlijke malse biefstuk, of van een mooie entrecote. Dat is onze uitdaging als kwaliteitsslager. Het is ons vak vlees met smaak voor u te selecteren en voor u te bereiden. Vlees van de beste kwaliteit en van goede komaf. In Twente werkt een groep boeren met eenzelfde passie voor goed vee en vlees. Daar selecteren wij ons mooiste rundvlees. Het vlees is afkomstig van runderen die speciaal gefokt en gemest worden om de kwaliteit van hun vlees.

 

Smaak en kwaliteit

Dan moet u denken aan runderen als de Blonde d'Aquitaine, van oorsprong afkomstig uit Zuid-Frankrijk, en de Belgische Blauwe. Runderen die met hun fijne huid en forse bespiering de beste kwaliteit vlees geven. In de gastronomie van Frankrijk krijgt het Blonde d'Aquitaine-vlees zelfs de hoogste waardering.

Zorg voor het welzijn van de runderen

De koeien en kalveren van de groep Twentse boeren lopen het grootste deel van het jaar in de weilanden rondom de boerderij maar grazen ook steeds vaker in natuurgebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De kalveren blijven na de geboorte bij hun moeder en krijgen moedermelk. Op de boerderij verblijven de dieren in grote open stallen.

Koeien in de wei

Koeien in de wei

De voeding van de dieren bestaat uitsluitend uit kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke ingredi"enten zoals hooi, maismeel en tarwe. Rust, ruimte en een uitgekiend voedingsschema garanderen een groter welzijn van de dieren. De koeien hebben een goed leven. En dat goede leven proeft u terug in de smaak van het vlees. Het mooi gerijpte vlees is mager, mals, heerlijk van smaak en mooi rood van kleur. In een tijd waarin de consument verantwoord en gezond wil leven, past dit rundvlees bijzonder goed. Het magere vlees kent een lager vetpercentage en is lucht verteerbaar, het bevat veel vitame B en D en kwalitatief hoogwaardige eiwitten en mineralen, zoals ijzer en zink. Bovendien is het vlees snel en gemakkelijk te bereiden.

Van der Meer, Keurslager

Molenplein 8
8442LM Heerenveen
0513626223
0513646472

Openingstijden

maandag 09:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 21:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten